Bezelye kasesi bir o kadar da lezzetli 🙂 Ayırırken dikkatli olmalısınız.
İster bezelye, ister pırasa olsun, zeytinyağlılarda aradığınız lezzeti bulmanız hiç de zor değil. Çok küçük detaylara dikkat etmeniz yeterlidir. Bu detay aynı zamanda çok az miktarda şekerdir.
Hani bazen kocalarınız annemin yemeğinin yerini tutmaz derler. Kayınvalide tecrübelerinden ve kullandıkları az şekerden faydalanıyor 🙂
Soğanlar kavrulurken toz şekeri tuzla birlikte tencereye ekliyorum. Bu sayede soğanlar yanmadan çabuk pembeleşiyor ve yemeklerim daha lezzetli oluyor.
Şimdi sıra sebzede, haydi gelin mutfağa lezzetli zeytinyağı için bakalım 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Bezelye Kase Tarifi için Malzemeler
500 gram sultani bezelye 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2 orta boy domates Yarım çay bardağından fazla 1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Şeker
Bezelyeli sultani tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun ve doğrayın (ancak biraz yumuşak olduğundan emin olun), sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya yağı koyun, soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin.Bezelyelerin uçlarını kesin, bıçakla kılçıklarını çıkarın ve tencereye ekleyin. 2,5 – 3 su bardağı ılık su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]