medyauzmani.com

Isırganlı bulgur pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bulgur pilavını çok severim özellikle içinde bol domates ve dereotu varsa ama mutfak sırlarını bilenler not alsın, bu benim yayınlanan ilk bulgur pilavı tarifim. Bunun sebebi sevgili eşimin askerde bulgurdan nefret etmesiydi. Ayrı ayrı pişirmeye çalışan biri için yorucu olacağı için bugün pişireyim yarın yaparım diyerek erteleyerek pişirip yiyemedim. Ama artık bu olaya bir son vermenin zamanı geldiğini anladım, yeter dedik, pirinç hasreti nereye kadar gider, işte Isırganlı Bulgur Pilavı 🙂

Ama neden ısırgan otu kullanıyorum? Isırganın sayısız faydası vardır. Bunlardan en önemlisi saç dökülmesi, böbrek taşı oluşumu, idrar yolu hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, mide krampları ve bağırsak ülserlerinde tedavi edici etkiye sahip olabilmesidir. Taze yenebileceği kadar bu aylarda toplanıp kış ayları için kurutularak günde 2-4 bardak olmak üzere aç karnına çay şeklinde içilebilir. Şimdi bir ısırgan otu hayranı olarak pirinci deneyeyim dedim ama denediğime sevindim ve hoşuma giden farklı bir tadı vardı.

Dersler:

1 su bardağı bulgur
1 doğranmış domates
1 orta boy soğan
1 karabiber
2 su bardağı et suyu veya su
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
8-10 dal ısırgan otu
tuz

Baharatlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik doğrayın, orta boy bir tencerede tereyağını eritip soğanları ekleyip biraz kavurun, üzerine doğranmış yeşil biberi ekleyin, biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin, güzelce kavurun.
Ayıklanmış ve iri kıyılmış ısırganları ekleyin ve 1 dakika pişirin. İki bardak su ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bir bardak bulguru ekleyin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın