Basmati Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Salma usulü dediğimiz usul ile pişireceğimiz basmati pirinç pilavı diğer pirinç türleriyle yaptığınız pilavlara göre daha sağlıklı. Basmati pirincin nişasta oranı diğer pirinçlere göre çok daha düşük. Şeker hastaları ya da sağlıklı beslenmek isteyen herkese bu pirinci öneririm. Ayrıca hazırlaması da diğer pilavlara göre daha kolay. Mutlaka denemenizi önerdiğim basmati pirinç pilavı tarifi için gereken malzemeler ve tarifin adımları şöyle.

Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Basmati Pirinç Pilavı Tarifi

  1. 2 su bardağı basmati pirinci süzgece alıp, ovalamadan hızlıca sudan geçirin.
  2. Ardından suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletin.
  3. Pilavı pişireceğiniz tencereye tereyağını alın ve eritin.
  4. Eriyen tereyağının üzerine 3 su  bardağı suyu dökün ve suyu kaynatın.
  5. Kaynattığınız suya pirinci dökün, bir iki kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  6. Tekrar su kaynayana dek orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  7. Pilavın üzeri göz göz olup, suyunu tamamen çektiğinde altını kapatın.
  8. Üzerine bir kağıt havlu ya da temiz bir mutfak havlusu örtün.
  9. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlendirin.
  10. Demlenen pilavınızı havalandırarak karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın