Bayat Kebap Tarifi İçin,
Köfteleri bildiğiniz tariflerle hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (dana eti yağı saldığı için ekstra yağa gerek yok) koyun ve 180-190°C’de ara sıra çevirerek pişirin. .
Somunları küp şeklinde kesin ve eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın ve fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Eti hazırlarken rendelenmiş sarımsak, bir çay kaşığı soda ve çeyrek limonun suyunu eklerseniz yumuşayacaktır.
Sos için tereyağını bir tavada eritin, salçayı kızartın, domates püresini ekleyin ve 10 dakika pişirin. Sonunda tuz ve karabiber ekleyin.
Kızarmış ekmeği bir tabağa alın ve üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapın.
Bayat Ekmek Kebabı hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]