Ramazan ayı sona ererken, şeker bayramını coşkuyla karşılıyoruz. Ne zamandır kendi çikolatamı yapmak isteyen ben, nihayet bu bayram siz ve misafirlerim için kolları sıvadım. Bu güzel çikolataları paketleyerek arkadaşlarınızı sevindirebilir veya el yapımı çikolatalarınızı misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Özel günleriniz için Mutfakalisverisi.com’dan sipariş verebilirsiniz.
Herkese iyi tatiller ve sevgiler…
İçerik Tablosu
bayram çikolatası tarifi malzemeleri
250 gram sütlü çikolata
200 gram çiğ krema (küçük paket)
40 gram tuzsuz tereyağı
İç mekanlar ve dekorasyonlar için:
kurutulmuş meyve parçaları
Ceviz
fıstık
fıstık fileto
badem filetosu
Bayram çikolatası tarifi nasıl yapılır?
Çikolatayı su banyosunda eritin ve pürüzsüz bir akışkanlık elde edene kadar tel çırpıcı ile çırpın. Tüm kremayı çikolataya ekleyin ve çikolata ile tamamen birleşene kadar çırpın. Ocaktan aldığınız karışıma oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımdan sıkma torbasına bir miktar krema alın ve azar azar alüminyum trüf kaplarına paylaştırın. Çikolatayı koyduğunuz kaplara birer adet fındık, antep fıstığı veya badem koyun ve kaseyi dolduracak kadar çikolata ekleyin. Çikolata akışkanlığını kaybedip sertleşmeden üzerini süsleyin ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. İsteğe göre şekerlik veya kutularda servis yapın.
Diğer fotoğraflar
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]