Masterchef’te bugün birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. Halkın en çok merak ettiği konu ise Beef Wellington tarifi oldu. Peki en iyi sığır eti wellington tarifi nedir? Beef Wellington yemeği nasıl yapılır? Beef Wellington için hangi malzemeler gereklidir? Beef Wellington nedir ve nasıl yapılır? Sığır Wellington Tarifi! Beef Wellington için hangi malzemeler gereklidir? Türk Dana Wellington Nedir? Beef Wellington tarifi 12 Aralık sizlerle…
Beef wellington nedir, yemeği nasıldır?
Beef Wellington, fileto biftek ile yapılan, ezme (genellikle pâté de foie gras) ve duxelle ile yapılan, puf böreğine sarılı ve sonra fırınlanmış İngiliz kökenli bir biftek yemeğidir. Bazı tarifler, nemi korumak ve hamur işinin ıslanmasını önlemek için kaplanmış etin bir turta veya Parma jambonuna sarılmasını içerir.
Bütün bir biftek yuvarlanabilir, fırınlanabilir ve ardından servis için dilimlenebilir veya paketlenip fırınlanmadan önce ayrı porsiyonlara kesilebilir.
Sığır eti Wellington için malzemeler
Dersler:
- 6 adet hazır tart hamuru
- 3/4 su bardağı ceviz taneleri
- 300 gram mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 8 dilim füme et
Bonfile doğramak için:
- 800 gram bütün bonfile
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu
- 1 çay kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
yukarı:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
Beef Wellington / Beef Wellington tarifi nasıl yapılır?
Sinirlerinden ve yağlarından iyice temizlenmiş bonfileyi kurulayıp tuz ve karabiberle ovalım.
Geniş bir tavayı (dökmek güzel olur) ocağa alıp ısıtalım. Zeytinyağını ekleyip etleri doğramaya başlayalım. Eti yüksek ateşte yumuşak ve sulu kalacak ama üstü iyi pişecek şekilde kapatalım. Bunun için her tarafını 3’er dakika pişirmeniz yeterlidir.
Et suyunu atmayalım kenara koyalım. Mantarlara güzel bir tat katacaktır.
Etlerin üzerine bir tatlı kaşığı hardal sürüp cevizleri çıkaralım ve serpelim.
Mantarları yıkadıktan sonra güzelce kurulayın. Kabuklarını soyup mutfak robotuna koyalım. Mantarları güzelce çekelim. 1 yemek kaşığı zeytinyağında mantarları kızartarak başlayalım. 5 dakika pişmesine izin verin. Ardından bonfile tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
Tezgaha streç film serip milföy hamurunu merdane yardımıyla açıp streç filmin üzerine yerleştirelim. Boşluk olmamalıdır.
Daha sonra füme etleri milföy hamurunun üzerine koyalım. Füme mantarlı karışımı füme etlerin üzerine yayın. Ardından bonfileyi koyalım. Kalan yufkayı da aynı şekilde bonfilenin üzerine koyup bonfileyi güzelce kapatalım.
Yufkaların üzerine yumurta sarısını ve çırptığımız zeytinyağını da sürelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Orta pişmiş bir kıvam olacak. Daha fazla pişirmek isterseniz süreyi artırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]