Merhaba sevgili arkadaşım,
Pirpirim yani semizotu. Antibes, Malatya, Elazığ gibi birçok yörede semizotu pirpirim olarak adlandırılır. Semizotu poleninin tam karşılığı bence baklagillerle yapılan semizotudur. Çorba çok hafif denilemeyecek kadar hafif: Bu yemek et parçalarından yapılsa da benim tercihim zeytinyağı ağırlıklı.
Mercimek yerine yöresine göre kuru barbunya da eklenebilir. Böylece bakliyatları evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çok besleyici ve tatmin edici olduğu için onunla fazla bir şey yapmak istemezsiniz. Yanında biraz yoğurtla bir tabak yersem, o yemeği bitiririm.
Zeytinyağı, yaz ve bahar aylarında bakliyat severlerin vazgeçilmezi olacak. Özellikle de yabani semizotu ise. Kışın lezzetli etleri denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pirpirim Poleni – Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut ½ su bardağı yeşil mercimek ½ su bardağı bulgur 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça ½ avuç tuz Karabiber Nar ekşisi Su (yaklaşık 9 su bardağı)
Pirpirim Poleni – Semizotu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı doğra. Sarımsağı ince ince doğrayın. Semizotu ayıklayın, yıkayın, suyunu süzün ve saplarıyla birlikte doğrayın. Orta boy bir tencereye soğanı ve zeytinyağını koyun. Biraz tuz ekleyin ve yarı saydam hale gelene kadar orta ateşte kızartın. Salça ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Mercimek ve bulguru ekleyip karıştırın. 5-6 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Mercimek ve bulgur yumuşamaya başlayınca nohut ve semizotu ekleyin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte 20-25 dakika (gerekirse sıcak su ilave edin) pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]