Güneşli ve keyifli bir pazar sabahından günaydın! Bayrama az bir süre kala eminim herkes benim gibi bayram temizliği telaşı içindedir. Henüz başlamamış olsam da işim gereği muhtemelen asla başlamayacağım ama kalbim bu temizlik işinde senin için! Öyle ya da böyle, bu Pazar hepimiz için biraz yorucu olacak.
Yine evdeki malzemeleri kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarifim var. Benim çok beğendiğim kabak + peynir + beşamel sos kombinasyonu misafirleriniz tarafından çok beğenilecektir.
Kapakların önceden 8-10 dakika kaynatılması ve soğutulması dışında hiçbir hazırlık zaman almaz. Burada önemli olan kabakları çok canlı bırakmamak, kırılacak kadar kaynatmamak.
Herkese kolay gelsin sevgiler…
İçerik Tablosu
Beşamel soslu fırında kabak malzemeleri
50 gr beyaz peynir
3 adet orta boy kabak
1 yumurta
1 diş sarımsak
Beşamel sosu hazırlamak için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt suyu
yukarı:
1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
Beşamel soslu fırın kabak tarifi nasıl yapılır?
1- Kabağı yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölün. Doğradığınız kabakların içini kaşıkla sıyırın.
2- Kabakları bol suda 10 dakika haşlayın. Haşlanan kabakları suyunu süzmesi için kenara alın.
3- Beşamel sos için tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte unun rengi hafif değişene kadar kavurun. Hızlı çırparken sütü azar azar ekleyin. Sos kalınlaştığında, ocaktan alın.
4- Beyaz peyniri kıyılmış sarımsak ve yumurta ile karıştırın. Hazırladığınız iç harcı kabakların içerisine paylaştırın.
5- Beşamel sosu kabakların üzerine dökün ve kabakları fırın tepsisine dizin.
6- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve galeta ununu serpip üzeri kızarana kadar pişirin.
7- Doldurduğunuz kabakları ister bütün olarak isterseniz de dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]