Beşamel Soslu Fırında Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Fırında beşamel soslu makarna nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 214 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 40 Dakika, Beşamel Sos, Beşamel Sos Tarifi, Beşamel Soslu Fırında Makarna, Fırında Makarna, Fırında Makarna İpuçları, Fırında Makarna Nasıl Yapılır, Fırında Makarna Fırında Makarna Fırında Makarna Fırında Makarna Pastaneler yemek videosu

103 4.06 5 1

Bir cuma akşamı yemeğe misafirim geldi ve işten çıkınca aklıma gelen ilk tarif beşamel soslu makarna oldu.

Videoda yarım boy makarna yaptım tam boy tarifi videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Beşamel sosun nasıl yapıldığını fotoğraf ve videolarla pişirme bölümünde anlattım. Tek ölçü için yaptığım tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Fırında Beşamel Makarna Tarifi Malzemeler

    1 paket fırında makarna, salamura için 2 yemek kaşığı sıvı yağ + haşlamak için bir tutam tuz

içeri:

    1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir Tuz (beyaz peynir tuzlu ise eklemeyin)

yukarı:

    2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Beşamel sosu hazırlamak için:

    4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt Tuz Karabiber Bir tutam hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Beşamel soslu makarna nasıl yapılır?

Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Erişteleri çok yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 6-8 dakika kaynatın). Haşlanan makarnayı soğuk suda süzün ve suyunu çekene kadar süzgeçte bırakın. Beşamel sos için tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte un rengi değişene kadar soteleyin (pişince güzel kokacaktır). Sütü azar azar eklerken çırparak karıştırın (varsa stand mikser veya blenderda harika olur.) Sos kıvamı koyulaşınca üzerine beyaz peyniri ekleyin ve ocaktan alın. soba. Büyük bir kapta makarna, beşamel sos ve 1/2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın. Karışık erişteleri hemen fırında kullanacağınız tencereye alın. (Ben porselen fırın tepsisini tercih ediyorum ama benim Pyrex’imde yumuşak oluyor.) Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. . Pişen makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın