Merhaba sevgili arkadaşım,
Yine aramıza 2-3 günlük ayrılık girdi… Hani regl dönemini bitirip stajına gitti. Son üç gündür o kadar çok çalışıyorum ki akşam eve külçe gibi geliyorum.
Dürüst olmak gerekirse, hazırlanmak için fazla zamanım yok. Gün boyunca karlı yemekler pişirin ve evde akşam yemeklerini atlayın. Terzi yırtığı gerçekten dikememiş.
Aşçılık kursu için yaptığım “beşamel sos” ziyan olmasın diye geçen hafta patlıcanlı beşamel yaptım. Elinize sağlık, tarif inanılmaz lezzetli oldu.
Yakında görüşürüz sevgilim.
İçerik Tablosu
Patlıcan beşamel tarifi için malzemeler
- 4 patlıcan 1 su bardağı sıvı yağ Tuz
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 2 yemek kaşığı (dolu dolu) un 1,5 su bardağı süt tuz ve karabiber
yukarı:
- Çeyrek su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Beşamelli patlıcan tarifi nasıl yapılır?
Patlıcan saplarını kısaltın. Renklendiriciyi yıkayın ve soyun. Her bir patlıcanın üzerine çok derine inmeden uzunlamasına çizikler yapın. Bir kap sıvı yağda patlıcanı önlü arkalı kızartıp peçete serili bir tabağa alın ve yağını süzdürün. Beşamel sos için tavaya 2 yemek kaşığı katı yağ koyun ve ocağın altını en kısık seviyeye getirin. Margarin erimeye başlayınca unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun rengi hafif değişip kokusu çıkmaya başlayınca sütü azar azar ekleyin. Hızlı bir şekilde çırparken sütü eklemeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz ve karabiber ekleyin. Kalbim hafif ateşte sos tavada etki bırakana kadar, sonra ocaktan alın. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine alın. Yarıkları bir spatula yardımıyla genişletin ve hazırladığınız sosu içlerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini patlıcanın üzerine serpip 180 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]