Sizlere çok lezzetli bir tarifim var.Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi Uno’s Blogger Table etkinliğinde denememiz için bize verilen son ekmek (benim tercih ettiğim sırayla) Rus çavdar ekmeğiydi. Bu arada o alman esmer ekmeğinin tadı hala damağımda, biraz meze yaptım onunla ama oyalanmayalım.
Öncelikle bu ekmeği ilk denediğimde bana biraz kuru geldi, dedim kendi kendime (sadece kızartıp kahvaltıda yiyebilirim). Bu göbeği merak etmeye başladım Nilay, ormanda 10 tane tepe var derler :)). Sonra bir şekilde uzun zamandır yapmak isteyip de bir türlü yapamadığım (merak etmeyin) bir kiş tarifi buldum tarifimden unu çıkardım onun yerine Rus rondomuzu yaptım. geldi ve çocuk oyuncağı oldu. Sonunda, benzersiz bir yarı Rus çavdar kiş çıktı. Şimdi sizi unsuz ve kabartma tozu içermeyen bu eşsiz lezzetle baş başa bırakıyorum. Size ve Blogger Table’daki tüm arkadaşlara kocaman sevgiler…
İçerik Tablosu
Beyaz Peynirli (Çavdarlı) Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
4 dilim Rus çavdar ekmeği
50 gram margarin
2 yumurta sarısı
içeri:
200 gram beyaz peynir
50 gram taze kaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Yeşil biber – kırmızı biber
İsteğe göre karabuğday
Beyaz peynirli (çavdarlı) kiş tarifi nasıl yapılır?
Ekmek rondoda parçalara ayrılır ve geniş bir kaseye (büyük parça kalmayacak şekilde) yerleştirilir. 2 yumurta sarısını ve sıvı yağı ekleyip yoğurma kabına yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Hamur donarken beyaz ve kaşar peynirini rendeleyin, dolmalık biber ve maydanozu ince şeritler halinde doğrayın ve karıştırın. Hamur buzdolabından çıkarılır ve küçük muffin kaplarına paylaştırılır (nerede bulunur diye düşünmeyin, 6 tanesi Deoni’de 1 TL’ye pazarlarda ve bit pazarlarında kullanılabilir). Tart kalıbına veya tartlet kalıbına elinizle yayın, peynir karışımını yayın, üzerine çörek otu serpin ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. fazla pişmiş İsteğe göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]