medyauzmani.com

Çikolata soslu puf böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Klasik sosis, peynir ve tavuk tariflerinden yola çıkan bu mini milföy pastaları bambaşka görünüyor. Milföy böreği tatlı mı tatlı mı diyen arkadaşlarım yok (biraz muhallebi tadına bakana kadar).

Çikolata, meyve, çikolata sosu, bal veya reçel olsun bu mini keklerin içeriği tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Misafirlerinize ne sürpriz yapmaktan hoşlanırsınız 🙂

Çikolata Soslu Puf Böreği Kek için Malzemeler

6 adet milföy hamuru
1 poşet krem ​​şanti
1 kutu çikolata sosu
İsteğe göre çikolata veya meyve
şekerlenmiş kiraz
Süt

yapılışı:

Milföy hamurunu buzdolabından çıkarıp mayalanmasını bekleyin, yumuşayan milföy hamurunu bıçak yardımıyla 4 parçaya bölün (veya benim gibi kurabiye kalıbıyla da kesebilirsiniz),
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 cm kalınlığında. Ara sıra dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Pankekler pişerken, krem ​​şantiyi 1 su bardağı süt ile yüksek devirde sert tepecikler oluşana kadar (yaklaşık 8-9 dakika) çırpın, ardından streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın.
Çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile çırpın ve koyulaşana kadar pişirin, ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
Pişen milföy soğuyunca enlemesine ikiye bölün, doldurduğunuz kremadan bir top veya kaşıkla milföy yufkasının arasına doldurun ve üzerine meyve veya çikolata koyarak kapatın.
Milföy hamurunu servis tabağına alın ve kalan krem ​​şanti ile süsleyip çikolata sosu serpin. Kiraz şekeri veya taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın