Merhaba arkadaşlar ,
Bütün günümü ev işleri yaparak ve film izleyerek geçirdim. Bir haftadır konuğumuz olan minik kedicik Köfte ile çok oynadım. Evet, adı “köfte” 🙂 Köfte severlerin böyle tatlı bir kediye verdiği tek isim 🙂 Bize misafir olarak geldi ama belki ailemizden biri olarak kalabilir. henüz karar vermedim…
Neyse gelelim kebabımıza… Bu kebabı birkaç yıl önce Arnavutköy’de ev yemekleri yapan küçük bir lokantada yemiştim. O kadar çok sevdim ki ne zaman gitsem bu yemeği soruyorum. Yarın derken, bugünü hazırlamak iki yılımı aldı. Bu, önceki gün yaptığım bir tariften arta kalan haşlanmış patates sayesinde oldu.
Dondurucudaki butları görünce tamam dedim…eğlence başlasın…tarifte yazdığım gibi kuşbaşı et, tavuk eti kullanabilirsiniz ama döş seçmeyin derim.
Son olarak evdeki patlıcanlar çok büyük oldu her ihtimale karşı 1 patlıcan daha ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bekoz Kebab (Püreli Kebap) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk but (veya 400 gr kuşbaşı kuşbaşı) 4 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy soğan 1 adet tuz yeşil biber ve karabiber ½ su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) 4 yemek kaşığı sıvı yağ (tavukları kızartmak için)
Püreyi hazırlamak için:
- 2 adet orta boy tatlı patates 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz
Sosu için:
- Bir bardak su ve bir yemek kaşığı domates salçası
yukarı:
Pekoz kebabı tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanların kabuklarını soyup çukura yaptığınız gibi çok derin olmayacak şekilde çizin ve kızdırdığınız yağda arkalı önlü çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Uylukların derisini çıkarın ve küpler halinde kesin. Soğanı ve biberi ince ince doğrayın. Tavaya yağı alın, soğanı ve tuzu ilave edip 1 dakika kavurun. Tavuğu ekleyin ve kızartın. Suyu çıktıktan sonra biberi ekleyin ve tavukla birlikte pişene kadar karıştırın. Pişen tavukları ocaktan alın. Patatesleri haşlayıp çatalla ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tavada karıştırıp sütün tamamını çekip tuzla tatlandırıyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizin. Kızaran tavuğu patlıcanların arasına paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavuğun üzerine paylaştırın ve kaşıkla yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Son olarak su ve salçayı güzelce karıştırıp patlıcan tepsisine dökün. Patlıcanı önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]