Merhaba sevgili arkadaşım,
Bezelye yemenin tam zamanı çünkü taze bezelyenin en lezzetli zamanı. Küçüklüğümden beri bezelye yemeyi severim. Hele yanında pilav varsa. Köfteyi zeytinyağından farklı olarak havuç ve patates kullanmadan pişirmek çok daha pratik ve lezzetli gibi geliyor bana. Zeytinyağlı bezelyeli pirinç pilavı ve etli bezelyeli domates pilavı sevenler linklere tıklayarak tariflere ulaşabilir 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflı etli bezelyeli tariflerimi hikayemde paylaşmak isterim 🙂 Instagram hesabım: @ Mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Etli bezelye tarifi için malzemeler
- 300 gr kuşbaşı dana eti 500 gr taze bezelye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük domates 1 büyük soğan 2 su bardağı su + ½ su bardağı su tuz karabiber
Nohutlu et tarifi nasıl yapılır?
Soğan, domates ve sarımsağı doğrayın. Doğranmış soğanları ve kuşbaşı etleri zeytinyağında kavurun. Etler suyunu salınca domatesleri ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve kaynatın. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın ve et yumuşayana kadar 20-25 dakika kapağı kapalı bırakın. Soyulmuş bezelye ekleyin ve 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]