Merhaba sevgili arkadaşım,
Biber turşusunu soğumadan yapayım da aldığım biberleri bitireyim dedim 🙂 çünkü 3-5 poşet alıp yemeklerde kullanıyorum. Çok şükür bugün pişirdik ve çabuk toparlıyorum.
Yağlı biber turşusu soğuduktan sonra yemeye hazırdır. 330 ml’lik 4 kutu doldurur. Önemli olan sıcak turşu suyunu kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatmaktır.
Kapya biberi zamanı geldiğinde bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Fırsat olursa vakit kaybetmeden menemenlik tarifine ulaşabilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biber turşusu tarifi için malzemeler
- 1 kg kapya biber ½ kg sivri veya iri taneli biber 2 yemek kaşığı turşuluk tuz 6-7 diş sarımsak 1 su bardağı sirke 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su ½ çay kaşığı maydanoz
Acı biber turşusu tarifinin işleyiş şekli?
Kapya biberi ayıklayıp iri küpler halinde doğrayın. Acı biberlerin saplarını kesip 2-3 parçaya bölün. Sarımsakları soyun ve ince doğrayın. Bir tutam maydanoz alın ve doğrayın. Derin bir tencereye su, sirke, yağ ve tuzu ekleyip kaynatın. Karabiberi ekleyip 1-2 devir karıştırın. Doğranmış kapya biberi ekleyip karıştırın. Orta ateşte 10-12 dakika, biberler yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak ve maydanozu karıştırın. Turşuyu temiz ve kuru kavanozlara paylaştırın. Kenara ayırdığınız maydanozu kavanoza bastırarak kapağını sıkıca kapatın. Turşu soğuyana ve kapakları vakumlanana kadar hareket ettirmeyin. Boşaltılmış kavanozları doğrudan güneş ışığından uzak kuru bir yere taşıyın. Açılmış kavanozları buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]