medyauzmani.com

Karamelli şeker – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftaya tatlı başlayalım ki bitmesin. Nehir için yaptığım tariflere odaklansam da yenilerini bekleyenleri unutmadım 🙂 Keşfetmenizi bekleyen sayısız tarifime de uğramayı unutmayın tabii ki.

Bu tarifin farklı bir versiyonunu videolu olarak hazırladım. Adımları videolu olarak görmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Krem şantiyi portakallı kek tarifimdeki gibi de yapabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Önemli not: Karamelize şeker çok yüksek sıcaklıklara ulaştığı için yağı ve kremayı çok dikkatli ekleyin.

Aşk…

Karamelli Kafes Tarifi İçin Malzemeler

kek için:

    5 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Bir içki için:

    3,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 1 paket krema (200 ml)

Karamel sosu hazırlamak için:

    1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket (200 ml) krema

Krem şantiyi hazırlamak için:

    1 paket krem ​​şanti 1 su bardağı soğuk süt

Karamelli tart tarifi nasıl yapılır?

Yumurta aklarına toz şekerin üçte ikisini ekleyin ve kabarıp köpürene kadar çırpın. Kalan pudra şekerini yumurta sarılarına ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta aklarını söndürmemeye dikkat ederek bir kaşık yardımıyla yumurta sarılarını ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ekleyin. Yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru çevirin. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. (Fırından çıkarmadan önce bir çubukla kuruyup kurumadığını kontrol edin) Bir kapta süt, şeker ve kremayı çırpın, bir kepçe yardımıyla ilk sıcaklığını ayarladığınız kekin üzerine ekleyin ve oturtun. Sosu çekmesi için kenara alın ve soğutun. Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpın. Tepsiye yayıp buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlenin. Karamel sosu için şekeri sağlam bir sos tavasına alıyoruz. Kısık ateşte karıştırmadan eritin. Tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ekleyin, ocağı kapatın, karıştırın ve soğumaya bırakın. Karamel sosu tatlının üzerine gezdirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın