Biberli ekmek

Biberli ekmek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 6 su bardağı un (ayarlanabilir ilave)

İç harç için:

  • Yarım kase süzme peynir
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • Birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 domates (küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • zeytin yağı

Biberli ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle hamuru yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamur 16 parçaya bölünür.
  3. Ellerimizi yağa batırıp rulo yapıp şekil verelim.
  4. Yarım saat maya tepsisini bekliyoruz.
  5. Bu arada iç malzemeleri bir kapta karıştırın.
  6. Mayalı hamurun içine bir kaşık dolusu koyup çok bastırmadan elimizle yayalım.
  7. Üzerine susam serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Detaylı süreci Instagram sayfamda bulabilirsiniz.

Biberli ekmek tarifi

  • “ekmek
  • biberli
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kayseri usulü içli köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın