Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi için Malzemeler
- 6-7 kuru patlıcan
- 3-4 biber
- 1 soğan
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı Baldo pirinci
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 et suyu
- tuz
- karabiber
- acı biber
- Bol nane
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Sumak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- sıcak su
Kuru patlıcan ve biberli pilav tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tencereye kaynar su dökün, içine kuru biber ve patlıcan koyun ve kaynatın.
- 15-20 dakika yetecek kadar siyah su çıkar, süzülür, iyice yıkanır.
- Pirinç kabındaki yağın içine soğanları koyun ve 5 dakika kavurun.
- Ardından soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.
- Kapağı kapalı olarak 5 dakika kızartın.
- Ardından salçayı ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
- Baharatları, tuzu ve kalan malzemeleri ekleyin ve üzerini örtecek kadar su ilave edip karıştırın.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın, pirinç ve bulgur miktarı değişebilir, suyu az ise sıcak su ilave edebilirsiniz. .
Fotoğraflı biber tarifi ile kurutulmuş ekşi patlıcan
Kuru patlıcan ve acı biber yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]