Son iki gündür Ayvalık’ta inanılmaz güzel vakit geçirdim. Cunda Adası’nda kaldığımız gece ve yaptığımız tekne turu mükemmeldi.
Cunda Adası’nda bir gece kaldık, yeni arkadaşlar edindik ve keyifli sohbetler ettik. Ayvalık mutfağı hakkında çok şey öğrendim. Onları da en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Güzel bir yazı hazırlayıp bir çok detay vereceğim.
En lezzetli bayram tariflerinden biri olan Arpa Şehriyeli Bulgur Bulgur, tıpkı Malak Teyze’nin pirinci son kez mayalandırırken yaptığı baharat gibi rengi güzel.
Fotoğrafları yedeklemeye ve düzenlemeye geri döndüm. yakında paylaşmak için,
Aşk…
İçerik Tablosu
Arpa şehriyeli biberli bulgur pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pirinçli bulgur ½ su bardağı arpa maltı 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet acı veya tatlı yeşil biber 1 adet orta boy domates 3 su bardağı sıcak su nane tuzu kırmızı pul biber
Arpa şehriyeli biberli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri tavada sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kızaran soğanlara domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru ve 1/2 su bardağı arpa maltını tencereye ekleyin. Tuz ve 3 su bardağı suyu ekleyip önce yüksek ateşte, su kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçler mayalanırken nane ve pul biberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]