Merhaba sevgili arkadaşım,
İstiridye mantarları, kültür mantarlarına göre oldukça hoş bir aromaya sahiptir. Etli yapısı sayesinde soteler ve çorbalar harikadır.
Aslında, şu anda çok popüler olmasına rağmen, pek çok kişi nasıl pişirileceğini tam olarak bilmiyor. En basitinden evde biraz zeytinyağı ve sarımsak varsa ince ince doğrayıp kavurun. Biraz taze maydanoz veya kekik serperseniz değmez 🙂
Wikipedia’da okuduğum kadarıyla B1 ve B12 vitaminleri açısından çok zengin. Ayrıca et ve baklagillerin yanı sıra bir protein kaynağıydılar.
Mantarları hazırlarken unutmamanız gereken şey, odunsu saplarını alıp noktalarda birleştirmeniz gerektiğidir. Aksi takdirde, ne kadar uğraşırsanız uğraşın, ahşap kısımlar yine de sert olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Baharatlı İstiridye Mantarı Tarifi Malzemeler
- 300 gr istiridye mantarı 1 sarı dolmalık biber 1 kırmızı dolmalık biber 1 yeşil dolmalık biber 1 orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber
Biberli istiridye mantarı tarifi nasıl yapılır?
İstiridye mantarlarının odunsu kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarın. Bir bezle yıkayın ve kurulayın. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp jülyen şeritler halinde kesin. Soğanı ince dilimler halinde, sarımsağı halkalar halinde kesin. Tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Soğanları ve tuzu ilave edin ve patateslerin rengi biraz değişmeye başlayınca sarımsağın yarısını ve biberi ekleyin. Tüm mantarları kısık ateşte 6-7 dakika kavurduktan sonra ekleyin. Biberler ve mantarlar yumuşamaya başlayınca kalan sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Bir iki dakika kızarttıktan sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]