medyauzmani.com

Gambili Fava (Bodrum Bakla) – Pişirmenin Sırları – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İnanılmaz eğlenceli bir tatilin ardından evimize döndük. Bir insanın kuşa benzediğini ya da kesinlikle öyle olduğunu söylüyorlar.
Bayram öncesi ama daha uzun bir tatil var bu günler bitecek dedik. Tatil geldi bitti, hatta geri geldik. MaşaAllah daha ilk günden hiç olmadığım kadar yorgunum. Burada tatil tatilde kalır, döner dönmez tüm birikmiş işler üzerinize yığılır.

Pazar günü Hotpoint ile sunduğumuz “Anneler Günü” uygulamasını kazananlardan birinin evinde misafir olmak için Adana’ya doğru yola çıkıyorum.

Yol hazırlıklarına başlamadan önce hem lezzeti hem de sohbeti ile bizi çok mutlu eden Bodrum Gümüşlük’teki ilk lezzet durağımızdan bahsetmek istedim. Muhammed Bey’in tavsiyelerini dinleyerek tattığımız ahtapot ve kalamarı çok beğendik. Tüm mezeleri tazeydi ve gitmeden önce bize verdikleri kahveye hayran kaldık 🙂

Kendilerine bloguma dahil etmek istediğimi ama tek tarif istediğimi, özellikle gambilya fava tarifini söylediğimde hiç uğraşmadılar ve bana yazıp getirdiler.

Gambilia, Bodrum yörelerinde bulunan mercimekten biraz daha iri olan bezelye benzeri bir baklagildir. Bodrum aynı zamanda Bodrum, Cambelia veya Gambilia olarak da adlandırılır. Bakladan biraz daha yumuşak bir tada sahiptir.

Tarifi bizim için yazan Tuncay Özyanik ve Zekeriya Döner’e ayrıca Mehmet Bey’e teşekkürler.

Gümüşlük’e gittiğinizde Siesta Restaurant’a uğramanızı tavsiye ederim.

Siesta Gümüşlük Restaurant / Bodrum 0252394 36 27-0252394 38 16

Aşk…

Gambiya Fasulyesi Tarifi Malzemeler (Bodrum Baklası)

    1 su bardağı gambelia 1 adet orta boy soğan, yarım limon kabuğu rendesi 1-2 diş sarımsak, 1/4 demet dereotu 1 yemek kaşığı tuz 3 su bardağı su

Fava Gambili (Bodrum Baklası) Tarifi nasıl yapılır?

Wasfi Al Jamil’i 2 suda yıkayın. Soğanı ve limon kabuğunu ince ince doğrayın. Tencereye gambiya, soğan ve limon kabuklarını koyun. Tuz, zeytinyağı ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynattıktan sonra karışımı 3 dakikada bir gambelialar yumuşayıp toz haline gelene kadar çırpın. Fasulye püresini ince gözenekli bir süzgeçten geçirin. Arzuya göre ince kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın boronun içine dökün ve soğumaya bırakın. Fasulyeleri buzdolabında oda sıcaklığına getirin ve soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın