Bir fincan bile iyileşir! Kuru üzüm kompostosu yaparken bilmeniz gerekenler! üzüm kompostosu tarifi



Ev yapımı komposto, yaz aylarında en popüler içeceklerden biridir. Kayısı kompostosu tarifini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Şimdi sizlerle üzüm kompostosu tarifini paylaşacağız. Yaz aylarında meşrubat yerine üzüm kompostosu yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Özellikle akşam yemeği ile bu komposto iyi gider.

Üzüm kompostosu tarifi Habertürk’teki içerikte detaylı olarak paylaşıldı! İşte bilmeniz gerekenler

Kuru Üzüm Kompostosu Malzemeler:

2 su bardağı kuru üzüm
5 su bardağı su
1 çay kaşığı toz şeker

Üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Üzüm sapları varsa, onları hazırlama aşamasında temizleyelim.
Kuru üzümleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. 10 dakika suda bekletin.
Süzülen üzümleri bir tencereye alıp suyunu ilave ediyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyip kısık ateşte bir süre pişirelim.
5-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.

Akşam ve öğle yemeklerinde üzüm kompostosu tüketebilirsiniz! Özellikle akşam yemeği için üzüm kompostosu doğru seçim olacaktır.

Yorum yapın