Bir tencere su gibi tadı kızarmış ekmek

Merhaba arkadaşlar, fırını kullanmadan yumuşacık su böreğinden farkı olmayan pankek tarifimi mutlaka denemelisiniz, çok lezzetli oluyor, buyrun.

Öncelikle yufkayı tezgaha alıp ortadan ikiye keselim.

Bir yufka daha koyup ikiye bölelim ve 4 adet yufka elde edelim.

Yumurtayı doğru kaseye kıralım.

Zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Bir kenara koyalım.

Kestiğimiz yufkalardan birini tezgaha koyalım.

Ana kısmın bize dönük olduğundan emin olalım.

Bir tarafta bekleyen yumurta ve zeytinyağı karışımını her yerine kullanalım.

Peyniri uzunlamasına kesip sıkıca sarın.

Tavaya alıp çevirelim, saralım ve bir kenara koyalım.

Daha sonra yufkadan bir parça daha koyup üzerine çırpılmış yumurta sürün.

Tavadaki kekin kaldığı yerden devam ederek peyniri ekleyip saralım.

Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Hamuru 4 parçaya böldüğümüz için 22 cm oluyor. ½ tava için yeterli, tüm yufkalar bitince kekin üstünü kalıba elimizle bastıralım.

Kekin üzerine 1 bardak su dökelim, tepsiyi kapatalım ve 15 dakika pişirelim, bekleyelim.

Dinlenme tenceremizin suyunu biraz daha boşaltalım. Üzerine zeytinyağı gezdirdim.

Tavayı sürekli hareket ettirerek kısık ateşte pişirelim.

Bu sırada ocağın altını kısık olmasına dikkat edelim yoksa kek yanar ve içi yanmaz o yüzden kısık ateşte pişirelim.

Bir tarafı pişince bir kapak yardımıyla keki çevirelim ve diğer tarafı pişmeye bırakalım.

O halde bir tabağa alıp dilimleyerek servis edelim.

Yumuşacık su tadında kızarmış böreğimiz servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın