Bir tencerede kabak tatlısı

Bir tencerede kabak şeker çubukları için malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre tatsız olursa daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 çay kaşığı ceviz

yukarı

  • un
  • tarçın

Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Balkabağı tatlısı için önce balkabağını ince ince dilimledim sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardım.
  2. Yıkadıktan sonra 2-3 çubuk halinde kestim.
  3. Sonra kabağı büyük bir tavada katmanlar halinde düzenledim ve aralarına şeker serptim.
  4. Sarıp buzdolabında bir gece ağzı kapalı şekilde beklettim. Bu bekleme süresinde kabaklar suyunu bırakacağından pişerken su ilavesine gerek yoktur.
  5. Kabaklara tarçın ekledim ve önce kabağı orta ateşte tencerenin kapağı açıkken yaklaşık 30 dakika şerbetin koyulaşması ve yumuşaması için pişirdim.
  6. Sonra ocağı en kısık ayara getirip kapağını kapatıp 1,1,5 saat pişirdim.
  7. Soğuduktan sonra tatlıyı servis tabağına alıp üzerine ceviz ve tahin serperek servis ettim. Afiyet olsun ☺️.

Resimli kabak tatlısı tarifi

  • börek tarifi
  • Kabak,
  • kabak tarifleri
  • Kesikler
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Kasede
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Airfryer’da Sufle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın