Merhaba sevgili arkadaşım,
Dün yaptığım pratik kabak tatlısını biliyorsunuzdur. (Bilmeyenler için tarifine buradan ulaşabilirsiniz.) Evde iki kişi olduğumuz için sadece 200 gram balkabağı şekeri yiyebiliyoruz 🙂
Dedikleri gibi, ne yapabilir? 🙂 Bu akşam gelecek misafirlere de yetmeyecek olan balkabağı tatlısını buzdolabından çıkarmanız yetmez ve tatlı buzdolabında birkaç gün bekleyemez. Aklıma gelen en pratik yöntemi uyguladım ve pratik bir irmikli kek yaptım. Böylece yeni bir şeker hazırladınız ve elinizdeki şekeri değerlendirdiniz.
Elimdeki kase 23’e 23 cm idi, 6-8 kişiye yetecek kadar şeker çıktı. Tatlıya ekstra lezzet katmak istiyorsanız özellikle irmik pişerken biraz tarçın ve kakule ekleyebilirsiniz.
Mikrodalga fırını olmayanlar veya olmayanlar balkabağı tatlısı tarifimi buradan kullanabilirler…
Aşk…
İçerik Tablosu
İrmikli Bisküvili Turta (Kabak) Tarifi İçin Malzemeler
Alt katman için:
- 1,5 paket kakaolu bisküvi
İrmiği tatlandırmak için:
- 1 litre süt için 1 su bardağı irmik, yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Kabak püresini hazırlamak için:
- 300 gr bal kabağı püresi 2 yemek kaşığı ceviz 1-2 yemek kaşığı tahin
İrmikli (kabaklı) bisküvili turta tarifi nasıl yapılır?
23 x 23 cm’lik kare borcama veya fırın tepsisine bir kat streç film serin. Bisküvileri boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizin ve kabı bir kenara koyun. Toz şeker, irmik ve sütü orta boy bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen irmiği bisküvilerin üzerine dökün ve kabuk oluşup soğuyana kadar dinlendirin. Ceviz ve Tahin ile Blendera Kabak Smoothie alın. Tamamen parçalanana ve pürüzsüz hale gelene kadar bir karıştırıcıda karıştırın. (Çok koyu olursa ve blender zorluyorsa içine 1-2 yemek kaşığı süt ilave edin. Donan irmik tatlısının üzerine kabağı kaşık yardımıyla yayın. Üzerini streç filmle kapatıp dinlendirin. 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.Ardından cevizleri doğrayın ve önceden ekleyin.Sevgiler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]