Bodrum Köfte Nasıl Yapılır?
İlk adım olarak,
Öncelikle tüm malzemeleri, kıymayı, rendelenmiş (veya kızarmış) soğanı, yumurtayı, baharatları (miktarı damak zevkinize göre ayarlamanız gerekir) ve galeta unu (yaklaşık 2 kaşık) kıvam alana kadar karıştırıp kazıyalım.
Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım (yaklaşık 1-2 saat)
Diğer yandan salça ve biber salçasını zeytinyağında kavuralım, kokusu gidince süzülmüş domatesleri ekleyip hafif sıvısı gidene kadar karıştırarak kavuralım. Biraz bekleyelim.
Et çamurumuzun geri kalanının sonunda elimizle köfteler yapıp bir tabağa alalım.
Köfteleri tavada ısıttığımız yağda her iki tarafı eşit olacak şekilde kızartalım.
Patatesleri soyup çok ince dilimler halinde kesip kürdan gibi ince doğrayıp tuzunu ekledikten sonra kızgın yağda tavada kızartalım.
Bir tarafı ekstra ezilmiş sarımsaklı yoğurdumuz şimdiden bekliyor.
Servis tabağının ortasına kızarmış patateslerin yarısını yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Köfteleri oraya koyalım.
Üzerine ocakta biraz ısıttığımız sos ve domates sosu ile servis yapalım.
Bodrum Köfteler hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]