Bol Arpacıklı Ekşi Enginar Kasesi

5 adet enginar ile meyveli, ekşili ve tatlı bir enginar yemeği yapıyoruz.

İlk olarak arpacık soğanı, patates ve filizlerin kabuklarını yıkayalım.

Bir tavaya sıvı yağı koyup arpacık soğanları ekleyip soğumaya başlıyoruz.

Pişirirken tuz ve 2 küp şeker ekliyoruz.

Havuç ve patatesi küpler halinde kesin

Önce havucu ekleyip karıştırıyoruz, ardından patatesleri ekleyip hepsini birlikte kavuruyoruz.

Enginar boyunu 3’e bölüp tekrar 3’e bölüyoruz.

Doğranmış enginarları bir tencereye alıp kızartıyoruz ve bezelyeyi ekliyoruz.

Limon ve portakalların suyunu sıkın ve tencereye dökün.

Enginarları önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

Enginarları pişirirken porselen kalıbın üzerini yemeğin üzerine kapatıyoruz.

İçine koyduğumuz tabak enginarları lekelemiyor ve yumuşacık yapıyor.

Yemeği sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip soğuyana kadar bekletiyoruz.

Soğuyunca bir tabağa alıp ince kıyılmış dereotu döküyoruz.

Sıcak yemeğin üzerine dereotu koyduğunuzda dereotu renk değiştirecek ve siyaha dönecektir.

Bu yüzden özellikle kaselere zeytinyağını soğuduktan sonra döküyoruz.

Bol arpacıklı ekşi bir enginar yemeği hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın