Bol ekşi pırasa yiyin


Bol ekşili pırasa tarifinin malzemeleri

  • 6 pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 mandalina
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • acı biber
  • karabiber
  • tuz

Bol acılı pırasa tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tencereye zeytinyağı, salça ve kıyılmış sarımsağı ekleyip sarımsak kokusu gelene kadar ocakta bekletelim. İnce kıyılmış arpacık soğanı tencereye yayalım ve üzerine yaklaşık 2 çay kaşığı tuz serpelim.
  2. Limon suyu, nar ekşisi, mandalina suyunu ekleyip karabiber ve acı biberi ilave ettikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci yayın. Suyunu sıktığımız limonu dilimleyip üstüne ekleyelim.
  3. Son olarak 2 su bardağı suyu ilave edin, karıştırmadan kapağını kapatın ve orta ateşte pirinç ve arpacık soğanları yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Resimlerle bol ekşi pırasa tarifi

  • Öyleydi
  • tatlı tarifi
  • Ekşi
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • uçurumlar
  • meyve suyu tarifleri
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda

sonraki haber:

Kırmızı mercimek ile ıspanak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın