Börek Tarifi (Peynirli) – En Sevdiğim Yemek

Pazar kahvaltınıza veya ikindi çayınıza lezzet katacak nefis cheesecake’lerimizi pişirmek için içeriden hazırlanmaya başlayalım.

Lor peynirimizi veya dilediğiniz herhangi bir peyniri ufalayalım (peynirinizde tuz yoksa tuz ilave edebilirsiniz), ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım (dereotu sevdiğim için dereotu ekledim dilerseniz deneyebilirsiniz)

Nane, karabiber ekleyebilirsiniz, peynirle uyumludur.

Daha sonra yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim. Büyük bir porsiyon hazırladığımız peyniri ve maydanozu bir kaşık tuz koyup dolduralım. (Resme biraz detay ekledim) Ucu biraz suya koyup yapıştıralım (açmasın diye). Bu yöntemi tüm yufkalara uygulayalım.

Ardından tavamıza sıvı yağı alıyoruz. Turta yağı sever ama az yağlı yemek isteyenler daha az yağda kızartabilir.

Yağımız ısınınca cigara keklerimizi atalım ve kısık ateşte çevirerek pişirelim.

Kızarmış keklerimizi bir tabağa koymadan önce tabağımızın altına kağıt havlu koyalım ve keklerimizi oraya alalım (aksi halde tabakta yağ birikecek ve kağıt havlu daha fazla yağ çekecektir)

Tüm işler bittiğinde lezzetli cheesecake’lerimizi gönderebilirsiniz.

Mümkün olduğunda elle haddelenmiş yufka satın aldığınızdan emin olun.

Kızartılmış dana eti ile bile sosis veya patates ile de yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın