medyauzmani.com

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası (Anadolu’dan Nefis Lezzet)

Erişte ile yeşil mercimek çorbası

Yeşil fasulye besleyici, besleyici ve besleyicidir. Proteinler, karbonhidratlar ve vitaminler içerir. Lif içerdiği için gıdalarda kullanılır. Yüksek miktarda folik asit içerir. Kalorisi ve yağ oranı düşüktür. Gut, ürik asit, artritiniz varsa önerilmez.

Yemekler, kekler, salatalar ve çorbalar ile çeşitli şekillerde yenirler.

Anadolu’nun geleneksel yemeklerinden biri olan yeşil mercimek çorbası yöreden yöreye farklılık göstermektedir. Yoğurt veya sos ilave edilerek de yapılabilir. Sivas ilinde el yapımı erişte eklenerek yapılan bacaklı çorba adını alır. Çorum yöresinde mercimek aşısı olarak bilinir.

Mercimekleri yıkayıp pişiriyoruz. Suyu filtreliyoruz.

Bir tencereye sıvı yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları ve biberleri enerjisi bitene kadar kavuruyoruz.

Domates salçasını koyup açıyoruz. Nane ekliyoruz. Kokunun çıkması için birkaç kez çeviriyoruz.

Pişmiş yeşil mercimekleri döküyoruz ve et suyu veya sade su ekliyoruz. Kaynayınca şehriyeyi ekliyoruz.

İstediğiniz yiyecekleri ekleyebilirsiniz. Doyurucu yiyecekler ekledim. Pişirildiğinde kirlenir ve güzel görünür.

Mercimek ve şehriyeleri pişip koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Dilerseniz naneyi pişerken biraz tereyağ ile kavurup üzerine serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın