Hassa böreği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 dakika, Dereotu Böreği, Hassa Böreği nasıl yapılır, Hassa Böreği Tarifi, Kahvaltıda ne pişirilir, Osmanlı Börekleri, Osmanlı Tarifleri, Ramazan Tarifleri, Taze naneli börek, Yeşil Soğanlı Börekler, börekler
6 5 5 1
Merhaba sevgili arkadaşım,
Daha önce bu ramazanda paylaşacağım pratik tariflerden bahsetmiştim. Tüm gün çekecek olsam da beğeneceğinizden emin olduğum bu börek tarifini vermek istedim 🙂 Bir kez denerseniz yıl boyunca her fırsatta yapabileceğinizi düşünüyorum.
Bazı tariflerde domates püresi kullanılıyor ama ben domates püresi yerine soslu zeytin salatası kullanmayı tercih ediyorum. Yeşil zeytin salatası genellikle marketlerde veya şarküterilerde bulunur ama bulamadığınız olur diye dilimlenmiş yeşil zeytin yazdım.
Bulabilirseniz mutlaka yeşil zeytin salatası ile denemenizi tavsiye ederim. Son olarak kızartılmasına rağmen çok hafiftir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çorba böreği tarifi için malzemeler
- 3 yufka 1 yumurta akı 100 gr dilimlenmiş yeşil zeytin 2 tutam dereotu 2 tutam taze nane 100 gr tulum veya beyaz peynir 4 dal taze soğan 4-5 yemek kaşığı kıyılmış ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağı
yağda kızartmak:
Çorba böreği tarifi nasıl yapılır?
Nane, yeşil soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Bir kaseye alıp yeşil zeytinleri ekliyoruz. Ufalanmış peynir, zeytinyağı ve cevizi ekleyip karıştırın. Hamuru iki parçaya bölün. Hazırladığınız iç harcın bir kısmını hamurun üzerine serpin. Kestiğiniz kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarın ve ucunu yumurta beyazına yapıştırın. Tüm bezeleri sağdan sola doğru gül böreği gibi yuvarlayın. Tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdırın, pankekleri önce bir yüzünü sonra ikinci yüzünü kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]