medyauzmani.com

Labneli Kase Kayısı Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hafta çok mu yavaş geçti yoksa bana mı öyle geldi 🙂 Belki bu durumda gece yarısına kadar çalışmanın da etkisi vardır. Gün hızla akşama dönüyor ama hafta bitmiyor, bitmiyor 🙂 Neyse son güne geldik ve başladığı gibi bitsin istedim.

Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım nefis, lezzetli bir tarifim var. İlk başta biraz kafa karıştırıcı gelebilir ancak yapım adımlarını birebir takip ederseniz ne kadar kolay olduğuna siz de şaşıracaksınız.

Tarifi hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şey fırın tepsisine yağlı kağıt sermektir. Şeker ve yağ oranı yüksek olduğu için yağlı kağıttan çıkarmak zor olabilir ve yağlı kağıttan bıçak veya kaşıkla kolayca çıkarabilirsiniz.

Diğer bir önemli püf noktamız ise yapacağınız şekerliklere servis yapmadan hemen önce doldurun, kaselere doldurup bekletirseniz hem yumuşar hem de çıtırlıklarından eser kalmaz.

Son olarak kaseler çok tatlı o yüzden içlerine labne ve kremayı karıştırdım. İçine hiç şeker eklemedim. Ben kayısıyı evde kullandım ama damak zevkinize göre ekşi meyvelerle tatlandırmanız güzel olur.

Aşk…

Not: 1 yemek kaşığını 15 gram olarak hesaplayabilirsiniz.

Labneli kayısı tatlısı yemekleri tarifi için malzemeler

Çıtır Sepeti hazırlamak için:

    3 yemek kaşığı tereyağı, 3,5 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı bal, 3,5 yemek kaşığı un

krema için:

    Yarım paket labne (200 gr) Yarım paket krema (100 gr)

yukarı:

    3-4 kayısı 1 yemek kaşığı bal 6 kiraz

Labne tarifi ile kayısı tatlısı nasıl yapılır?

Tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve ocağın küçük ocağında kısık ateşte eritin. Toz şeker ve balı ekleyip kısık ateşte tamamen karışana kadar karıştırmaya devam edin. Tenceredeki karışım pürüzsüz bir hal alınca ocaktan alın ve içine unun tamamını ekleyerek topak kalmayacak şekilde hızlıca karıştırarak ekleyin. Ilıyan hamurdan 6 eşit parça koparıp merdane ile hafifçe açıp 6-7 cm aralıklarla yağlı kağıt serili ve sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Şeker toplarını önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 8-9 dakika hafif kahverengi olana kadar pişirin ve fırından çıkarın. 6 bardak suyu ters çevirin ve mutfak tezgahına koyun. İlk sıcaklığı kaybolan ancak hala ılık ve yumuşak olan hamurları kase şeklini alacak şekilde fincanlara yerleştirin. Soğuyan ve sertleşen kapları bardaklardan ayırın ve servis tabağına alın. Kayısı çekirdeği ve küçük bir tencereye koyun. Üzerine balı ekleyin ve ezmeden hafifçe kavurun. İçi için labne ve kremayı mikserde önce düşük sonra yüksek devirde karışım kabarana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı kaselere paylaştırın. Üzerine kayısı ve vişne ve isteğe göre rulo şeklinde servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın