Bosnalı kabak böreği tarifi! Her çıtır dilimde efsane lezzet



Bugün sizlerle Bosna mutfağından bir kabaklı pankek tarifi paylaşacağız!

Göçmen mutfağının sonsuz lezzetleri var! Bu lezzetler arasında kabaklı Bosna böreği dikkat çekiyor. İçi yumuşak, dışı çıtır olan balkabaklı turta, sağlıklı ve çok doyurucu. Üstelik bunu yapmak için sadece küçük bir bilgiye ihtiyaç var.

özgürlük Gazetede yer alan bir yazıda, Bosna böreği tarifi ayrıntılı olarak sunuldu. bu tarif

Yapı malzemeleri
6 adet hazır yufka
1 su bardağı ayçiçek yağı
içeri:
1 kg orta boy yeşil kabak
2 büyük soğan
1 demet maydanoz
bir demet dereotu
2 yumurta
1 su bardağı süt suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
yukarı:
1 su bardağı süt suyu
1 su bardağı rendelenmiş kabak suyu
2 yemek kaşığı çemen otu
2 yemek kaşığı susam

Kabaklı Bosna böreği nasıl yapılır?

Önce en az 35-40 cm çapındaki yuvarlak bir fırın tepsisini bir yemek kaşığı eritilmiş margarin ile yağlayın. Diğer taraftan yufkayı tezgaha yayın, üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve her yere dağıtın. Öte yandan börek için iç harcı hazırlamak için kabakları soyup rendenin iri gözüyle rendeleyin. Daha sonra bu kabakları avuçlarınız arasında sıkın ve suyunu çıkarın, kabak suyunu atmayın ve bir kenara bırakın.

Süzüp rendelediğiniz kabakların üzerine ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve dereotu ekleyin. Yumurtaları kırın ve süt, tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatalla iyice karıştırın, ardından 4-5 yemek kaşığı alın ve yağ ile hamurun üzerine rastgele serpin. Daha sonra hamuru bir ucundan başlayarak diğer ucuna doğru hafifçe yuvarlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Evet, bir Bosna böreği tarifi bu kadar kolay! Tarifimizi arkadaşlarınızla paylaşın ve onların da faydalandığından emin olun!

Kabak tatlılarının yanına ne gider?

Bosnalı kabak böreklerini çay, kefir veya ayran ile servis edebilirsiniz. Tepsinin nasıl biteceğini bilemeyeceğiniz için aynı ölçülerde bir tepsi daha Bosnalı kabak böreği yapmanızda fayda var.

Deneyen herkese bol şans

Yorum yapın