Brain Neck – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Anadolu halk mutfağında çıraklığım sırasında ilk kez denediğim ve yaptığım bir meze. İsim ustası beyin ve boyunun nasıl ayrıldığını ve mezelerin nasıl hazırlanacağını bizzat gösterdi. İşin kötüsü et ve et ürünleri konusunda pek iyi olmayan ben bile beyin ve gerdan eti tercih etmek zorunda kaldım 🙂

Beyin boynu eski bir rom mezesidir ve onu yiyenler çok lezzetli bir meze olduğunu söylerler. Aslında meze servise hazır olduğunda ızgara yapılmış gibi görünür. Bu tür etli mezeleri seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Bu tarifin bu kadar uzun sürmesinin sebebi ışıktan dolayı fotoğrafı beğenmemiş olması ama dün Table dergisinin davetlisi olarak arkadaşlarımla sohbet ettiğimde size haksızlık yaptığımı düşündüm. Beğenmediğim ve yayınlamaya karar verdiğim tarifleri paylaşın. Aşk..

Boyun beyin tarifi için malzemeler

1 kuzu boynu
1 kuzu beyni
tuz
karabiber

yapılışı:

1- Gerdan ve kuzu etini ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın.
2- Haşladığınız gerdanı ince ince kıyın. Beyin etinin zarlarını çıkardıktan sonra boyun kısmı gibi parçalayın.
3- Doğradığınız ete tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
4- Mutfak masasının üzerine 30-40 cm uzunluğunda lastik bant yayın, beynin boyun kısmını streç filmin eni boyunca size bakacak şekilde yayın ve lastik filmi düzgün bir şekilde rulo yapıp sarın.
5- Hazırladığınız mezeleri bir gece buzdolabının derin dondurucu bölümünde bekletin ve sonra kullanacağınız miktarda kesin. Servis yapmadan 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın