medyauzmani.com

Etli nohutlu pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Etli nohutlu pilav tarifi sizlerle tanışmak için sabırsızlıkla beklediğimiz bir tarif. Pilav yapımında dikkat edilmesi gereken noktaları daha önce pirinç pilavı tarifimde paylaşmıştım. Bu noktalara ek olarak etli pilav yapacaksanız teflon yüzeyli tava kullanmanızı tavsiye ederim.

Nohutlu pilav tarifi ve eti için malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış veya konserve nohut
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tereyağ + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
tuz veya et suyu

Etli ve nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?

1- İki su bardağı pirinci yarım saat ılık suda bekletin, beyaz pirinci akan suyun altında yıkayın ve süzün.
2- Sıvı yağ ve tereyağını bir tencereye alıp etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3- Suyunu salan ete haşlanmış nohudu ekleyin ve bir iki kere karıştırın.
4- Süzülen pirinci etin üzerine ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Kavrulan pirince 3 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın.
5- Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6- 15 dakika dinlendirdiğiniz pirinci servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın