medyauzmani.com

Buğday Unu Yulaf Baget

Tam Buğday Yulaf Baget Tarifi,

Öncelikle buğday ununu uygun bir kaba koyuyoruz.

Havuz manzarasının ortasına açıyoruz.

Unun üzerine tuz serpin.

Mayayı ortadan ikiye kırıyoruz.

1 yumurtayı ekleyip yumurta ve mayayı parmaklarımızla karıştırıp azar azar ılık su ilave ediyoruz.

Elimize biraz yapışan bir hamur elde ettiğimizde yulafı ekliyoruz.

Sonunda iyi şanslar.

Üzerini streç film ile kapatıp bir saat dinlendirin.

Daha sonra hamuru tekrar yoğurup iki veya üç eşit parçaya bölüyoruz.

Baget şekli veriyoruz ve tepsiye diziyoruz.

30 dk. Dinlenmeye bırakın ve keskin bir bıçakla kesin ve suyu fırına dayanıklı bir kaba dökün ve fırına verin (ekmek nemli bir yerde pişmelidir)

Önce 200°C fırında 15 dakika pişirilir, pişiriyoruz.

Daha sonra ayarları 180°C’ye getirip güzel görünene kadar pişiriyoruz.

Ve katkısız sağlıklı ekmek eklemeyin hazırdır afiyet olsun ☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın