Buğdaylı mercimek çorbası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçenlerde Nehir için yaptığım brokolili yulaf çorbası çok beğenildi. Yetişkinlerin de bu çorbayı yiyip yiyemeyeceği defalarca sorgulanmıştır. Tabii ki tüketebilirler 🙂 Verebilirsek her türlü yemeği yiyebiliriz zaten.

Neyse efendim bu seferki çorbamız Nehir ve ailemizin çok sevdiği buğday mercimek çorbası. Bir nevi buğdaylı izoglin çorbası gibi 🙂 Ben ona yemek olarak yapıp ısıtıyorum. 2 gün buzdolabında, 1-2 hafta derin dondurucuda bekletin. Sosu tarifteki gibi artıklar için yapıyorum ve akşam yemeği için afiyetle tüketiyorum.

Yemek yapmayı kolaylaştırmak için kendime bir fasulye karışımı bile yaptım. Yemek yaparken tek tek ölçmekle zaman kaybetmem, sadece kavanozdan çıkarırım.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Mercimekli buğday çorbası tarifi için malzemeler

    1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı haşlanmış buğday ½ çay bardağı pirinç ½ çay bardağı bulgur 1 kibrit kutusu kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Kimyon 1 su bardağı ilik suyu 5 su bardağı su (sonra kıvamına göre kaynayan suya istediğiniz sosu ekleyin)

Sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kuru nane

Buğday ve mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Kıymayı ve soğanı bir yemek kaşığı tereyağında kavurun. Baklagilleri ekleyin ve bir dakika daha kızartın. Et suyu, kimyon ve suyu ekleyip bakliyatlar yumuşayana ve çorba koyulaşana kadar pişirin. Çocuğunuz için sıcak kavanozlardaki kıvamlı çorbadan ayrı ve ince taneli kalması için blenderdan geçirin. Sosu hazırlamak için tereyağı ve salçayı kavurun, naneyi ekleyip karıştırın ve karışımı çorbaya ekleyip karıştırın. Çorbaya istediğiniz kıvama göre tuz ve biraz sıcak su ilave edip 1-2 dakika kaynatıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın