Buzlu hamur işleri nasıl yapılır? Çıtır dondurmalı turta tarifi



Bugün sizler için hazırladığımız tarif sadece çalışanlar için değil kapıya misafir olarak gelenler hatta misafiri kaçırmayanlar için de çok faydalı olacak bir tarif!

Genellikle her markette donmuş simit bulunur. Ancak lezzetine ya da katkı maddesi içermemesine güvenmediğimiz için sevmiyoruz. Ne yazık ki bazı durumlarda kapıdan giren misafirlerimize servis yapmak için almak zorunda kaldığımız da doğrudur.

Vereceğimiz tarif, kendi elinizle dondurduğunuz ve istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir börek! İşte size her anı kurtaracak, midenizi dolduracak ve misafirlerinizi mutlu edecek bir Buzlu Börek tarifi…

Dersler

  • 10 yufka hazır

sos malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı)
  • 1 su bardağı maden suyu (soda)

İç harç bileşenleri

  • 1 su bardağı ufalanmış peynir
  • Bir avuç ince kıyılmış maydanoz

en iyi malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • kimyon

yapılışı

Öncelikle sos için soda ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın.

Bir kasede ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.

İlk böreği geniş açın, üzerine sostan biraz dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra üzerine bir parça hamur koyun. 8 eşit üçgen elde etmek için kesin. Diğer yufkayı iki kat halinde hazırlayın. Bu arada, kabı soğuk suyla doldurun.

Üçgen iç harcın geniş kenarlarını yerleştirin ve bir yaylı rulo haline getirin. Her parçayı bir kase soğuk suya batırın ve hemen çıkarın. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün ve üzerine çörek otu serpin. Tepsiyi hava geçirmez bir plastik sargı ile örtün.

Fırın tepsisini dondurucuya koyun ve 4 saat dinlendirin. Sürenin sonunda porsiyonlar halinde dondurucu poşetlere koyun. Ardından havasını alın ve dondurucuya koyun.

Yemek yemek isterseniz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yorum yapın