Çağla Zeytinyağı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşlarım,

Jagla zamanı geldiğinde bir huzur hissediyorum. İlk şelaleli tarifimde anlattığım gibi yıllar önce üniversitede ders verirken Badem Ağacı Şelaleleri balkonuma tırmanırdı. O zamandan beri o taze şelaleleri ve dalından yediğim güzel günleri unutamıyorum.

Çağla ile aramızdaki bu keyifli bağ neredeyse her yıl daha da güçleniyor. Bu yıl ilk şelaleleri görünce mutlaka bir tabak cacık, tarator ve salata yaparım dedim. Neyse ki, birkaç fasulye ile geniş bir tabak yaptım.

Geçen yıl dondurucuya attığım araca bezelye ile harika bir ikram oldu ve tadı tatlı oldu. Şimdi diyelim ki elinize düşenler yenmedi ve buzdolabındaki karta biraz kaçtınız. O zaman bu tarifi mutlaka deneyin. Bir kez denediğinizde, sadece bu tarifi bile seveceğinizi düşünüyorum.

Bu hafta geçen hafta yaptığım buğday salatasından arta kalan buğdayları da denedim. Fırsat bulursam çok geç olmadan sizinle o tarifi paylaşacağım. Enginarlar taze taze hazırken yeşil enginar yaparsak haftaya dopdolu lezzet tarifleri olabilir, haberiniz olsun şimdiden blogda 🙂

Bu arada kesinlikle limon vs şelale. Eklemene gerek yok. Semizotu gibi kendi başına ekşidir.

Çağla Tarator tarifime buradan, Çağla Salatası tariflerime ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Çağla Zeytinyağı Tarifi İçin Malzemeler

    350 gr 1,5 su bardağı bezelye (yoksa doğal olur, isterseniz ekleyebilirsiniz) 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 2 sap taze soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve çeyrek demet dereotu

Çağla Zeytinyağı Tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsak ve yeşil soğanı doğrayın. Şelaleleri boyutlarına göre 2 veya 4 parçaya bölün. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Soğan ekleyin ve açık kahverengi olana kadar kızartın. Callo’yu ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Bezelye, sarımsak ve taze soğanı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynadıktan 10 dakika sonra kapağı açın. Pişirme suyunu alıp düdüklüde yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldığınız yemek hafif ılıyınca ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın