Çekirdek Kahveli Kurabiye (Türk Kahveli Kurabiye) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kurabiye haftamın son tarifi kahve çekirdeği şeklinde kurabiyeler. Bu hafta bir konuya değinmeye ve eğlenmeye karar verdim. Eğlendim ve aktif olarak dinlendim. Bu çalışmanın sonunda Yoğun Çikolata Parçalı Kurabiye, Kavala Kurabiye ve yeni tarifimiz sizlerle paylaşıldı.

Kurabiyelerimizin dokusu mükemmel… İlk başta biraz yağ hatta sıvı katmak isterseniz kurabiyelerin pamuk gibi sertleşmesini sağlar. Hamuru yoğurduğunuzda elinizin ısısındaki tereyağlı hamur topaklanarak pürüzsüz bir hamur olarak ortaya çıkacaktır.

Kurabiyeleri 15 dakika pişirdim, fırından aldığımda içleri biraz yumuşak ve biraz nemliydi. Kurabiye tepside soğudukça küçülür. Verdiğiniz ağırlıkta veya büyüklükte 24-25 adet kurabiye çıkıyor.

Son olarak kahvenin tadı çok baskın değil, isterseniz daha aromatik kahve ile deneyebilir ya da kakule, tarçın gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Haftasonunun keyfini çıkar.

Aşk…

Kahve Çekirdekli Kurabiye Tarifi Malzemeler (Türk Kahveli Kurabiye)

    1 yumurta (büyük boy) 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri (120 gram) 2 su bardağı un (210 gram) ½ su bardağı nişasta (50 gram) 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi (6 gram) 2 yemek kaşığı dolusu kakao (8 gr) 1 çay kaşığı kabartma tozu (4 gr) 1 çay kaşığı vanilya (4 gr)

Kahve Çekirdeği Kurabiye (Türk Kahveli Kurabiye) nasıl yapılır?

Un, pudra şekeri ve nişastayı derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine Türk kahvesi, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinizle karıştırın. Karıştırma kabına bir yumurta ve tereyağı ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar yoğurun. Toparlanan hamura bir kaç ceviz (yaklaşık 22-25 gr) doğrayın. Elinizde yassılaştırıp oval şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. Bir şiş, kürdan veya bıçak kenarı kullanarak uzunlamasına bir çizgi oluşturmak için kurabiyeleri aşağı doğru bastırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirin. Oda sıcaklığına ve ayaklarına gelene kadar tepside bırakın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın