Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya tatlıyla başlayalım da kalan günlerimiz tatlı geçsin 🙂 Bir diğer kahve tarifi olan Panna cotta da yapımı çok kolay en sevdiğim tatlılardan biri. İtalyan mutfağına ait olan bu lezzet genellikle ekşi meyvelerle servis edilir. Bu soslar çilek, kiraz veya böğürtlen gibi taze meyvelerden yapılabilir. Tarifim diğerlerine göre daha az şekerli olduğu için tatlı meyvelerle çok yakışıyor.
Kremin yağlı dokusu ve ipeksi dokusunun sütlü tatlı severlere hitap edeceğine eminim. Üstelik özel bir akşam yemeği sunuyorsanız harika ismi ve hafif tadıyla misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.
Trabzon hurması veya hurma ile ne yapabilirim diyenler diğer lezzetli tariflere isimlere tıklayarak ulaşabilirler.
hurma ile cennet kek
Tarih cennet pastası
karamelli hurma tartlet
Aşk…
İçerik Tablosu
Trabzon hurması panna cotta tarifi için malzemeler
- 300 ml krema 75 gr toz şeker 200 ml süt 2 yaprak jelatin 1 çubuk vanilya
Trabzon hurması sosu:
- 2 hurma 1 yemek kaşığı bal, isteğe bağlı, 1 sert hurma ile süslemek için
Cennet Hurmalı Panna Cotta Tarifi Nasıl Yapılır?
Krema, şeker ve sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye ayırın ve bir bıçak yardımıyla içindeki küçük çekirdekleri sıyırın ve kaseye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte ısıtın. 2-3 dakika soğuk suda yumuşattığınız jelatini kremalı karışıma ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Jelatin eriyene kadar karıştırın ve servis için kaselere paylaştırın. Panna cottayı buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakın. Trabzon hurmasının çekirdeklerini çıkarıp yumuşak olan iç kısmını kaşık yardımıyla bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak tamamen püre haline getirin. Ocaktan aldığınız hurmalara balı ekleyip karıştırın. Soğuyan panna cottanın üzerine sosu gezdirin. İstenirse küçük küpler halinde kesilmiş hurma parçaları ekleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]