Sahur için peynirli milföy yapmak hem kolay hem lezzetli. Çayımın yanında fırından yeni çıkmış çıtır çıtır milföylere doyamıyorum 🙂
Çerkez peynirini dereotu ve zeytinle karıştırarak pratik puf böreği lezzetleri hazırlayabilirsiniz.
Dün uzun zamandır yapmak istediğim bir şeyi yaptım ve fotoğraf blogumu açtım 🙂 Sizlerle paylaşamadığım mutfak sırlarımdan bir çok fotoğraf paylaşacağım. Aylanarı’nı şehirde ziyaret ederek fotoğraflarıma göz atabilirsiniz.
Son olarak, çok yakında size güzel haberlerim olacak. Yazım ile Kastamonu’yu duyuracağım. Aşk…
İçerik Tablosu
çerkez peynirli zeytinli börek tarifi malzemeler
- 10 kare milföy 2 su bardağı rendelenmiş Çerkez peyniri 2 tutam kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı doğranmış zeytin 1 yumurta sarısı (süslemek için) çörek otu
Zeytinli börek tarifi Çerkez peynirli börek nasıl yapılır?
Milföy hamurunu buzdolabından çıkarıp 4-5 dakika dinlendirin. Yumuşayana kadar bekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 10 adet yufkayı boşluk bırakarak yerleştirin. Rendelenmiş peyniri dereotu ve doğranmış zeytinlerle bir kapta karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz tart hamurunun üzerine hazırladığınız iç harcı eşit miktarda paylaştırın. Yufkanın dört ucunu ortasına katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve milföy hamurlarının üzerine birer yemek kaşığı sıvıyağ sürülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]