Çeşm-i Nigar Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Çeşm-i Nigar Çorbası tarifi için önce soğanı yağda kavurun, değişince unu ilave edin. Un kokusu çıkana kadar kavrulmuş ve yıkanmış mercimekleri ekleyin.

Kıvamını azaltmak için 4-5 bardak su ekleyerek mercimekleri pişirmeye başlayın. Çorbaya kıvamına göre yavaş yavaş su ekliyorum kıvamını değiştirmek kolay oluyor.

Pişmiş mercimekler yumuşayınca el blenderi ile ezin.

Başka bir kapta süt, yumurta ve limonu karıştırıp yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırıyoruz. İki kez daha kaynatıp tuzunu ekleyip ocaktan alın.

Son olarak tereyağında nane ve közlenmiş biber ilavesiyle servis yapın.

Çeşm-i Nigar çorbası hazır.

Deneyenlere iyi ve şifalı…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın