medyauzmani.com

Cheddar Peynirli Fırında Karides – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Patlıcan ve kıymanın bu muhteşem buluşması benim için başlı başına bir şölen. Ne zaman kebap yapsam evde bir şenlik havası oluyor 🙂 Yağsız sevenler için karnabaharlı patlıcan köz tarifini paylaştım. Aslında Karides Cheddar tarifim 2009’dan beri kendime ait.

Eski tarifi incelediğimde ana tarifle aynı yapıda olduğunu gördüm ama yıllar içinde ufak tefek eklemeler yaptım. Küçük nüanslar harika sonuçlar elde etmenize yardımcı olur 🙂

Benim gibi normal etin tadını sevmiyorsanız ilk defne yaprağı kıymanın lezzetini ve aromasını bir iki tık bastırıyor. Bir diğer önemli nokta da kıymaya ne zaman sarımsak ekleneceğidir.

Birçok kişi sarımsak ve soğanı aynı anda kavurur. Soğanın aroması biranın içinde bile hissedilirken sarımsak kayboluyor.

İşin kötü yanı çok fazla kavurursanız sarımsak hemen yanıyor ve lezzetini bozuyor. O yüzden soğan ve kıyma kavrulunca domates püresi ve salça ile ekliyorum. Bu iki basit noktayı takip ederseniz, yemeğin tadının nasıl değiştiğini göreceksiniz.

4 kişilik yemek yapacaksanız malzeme miktarının 2 katı yapmanız yeterli.

Aşk…

Fırında Karides Tarifi Malzemeler

    2 adet patlıcan, yarım orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 150 gr. Dana kıyma 1 orta boy domates 1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 defne yaprağı 1 yemek kaşığı salça Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

yukarı:

    taze kaşar peyniri

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı salça (biber salçası) tuzlu su

Peynirli ızgara karides tarifi nasıl yapılır?

Patlıcan saplarını kısaltın ve çeşitli kabukları soyun. Aşağı inmeyecek şekilde çizin ve bir yarık oluşturun. Soğan, sarımsak ve domatesleri doğrayın. Derin bir tavada veya tavada patlıcanları yan yana kızartın. Kızaran patlıcanı tavadan alıp fazla yağını alması için peçeteye koyuyoruz. Tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Soğan ekleyin ve yarı saydam olana kadar soteleyin. Defne yaprağını kıymanın olduğu tencereye ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kıyma suyunu salınca tuz, karabiber, salça, domates ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tavayı ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kızaran patlıcanı tepsiye dizin ve hazırladığınız harcı maşa veya çatal yardımıyla patlıcanın ortasındaki yarıkları genişleterek doldurun. Kıymalı harcın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini bolca serpin. Sosu hazırlamak için salça, su ve tuzu karıştırıp fırın tepsisine dökün. Kaşar peynirini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın