Merhaba sevgili arkadaşım,
Mükemmel bir Pazar günü tarifim var. Evdeki herkesin bayılacağı pratik ve lezzetli bir şey arıyorsanız, doğru makarayı izliyorsunuz – baget yerine ev yapımı bayat ekmek de kullanabilirsiniz. Bu ay az yağlı Tefal Easy Fryer ile kısa sürede birçok tarif denedim çünkü çok pratik💕
Sadece bir çorba kaşığı yağda kızartmanın avantajı çok büyük. Fırının uzun süre ısınması veya fırının şu anda bu kadar küçük bir şey için açık olup olmadığı konusunda endişelenmeden yemek pişirme olanağına sahipsiniz. Şimdiye kadar gördüğüm patates, pankek, tavuk, balık ve çıtır ekmeklerde oldukça iyi performans gösteriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Bu arada kalan sarımsak yağını süzerek buzdolabına veya derin dondurucuya koyarak uzun süre kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çedarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet ekşi mayalı baget 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dövülmüş tuz ve karabiber 50 gram tereyağı 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı çay 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sarımsaklı ve çedarlı ekmek tarifi nasıl yapılır?
1. Sarımsağın üstünü kesin, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin ve önce yağlı kapağa folyo ile sarın.
2. 200 derecede 25-30 dakika pişirin, ardından kızartmadan çıkarın.
3. Tereyağına tuz, toz biber, maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
4. Ekmeği çaprazlamasına kesin ve ikiye bölün. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımı yayın.
5. Rendelenmiş taze çedar peyniri serpin.
6. Hazırlanan ekmeği tepsiye alın ve kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]