medyauzmani.com

Ciabatta ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Son günlerde kendimizi ekmek yapmaya adadık. Sabah 6’da uyanmak ve saatlerce mayalanmak ve ıstırap çekmek yorucu ama aynı zamanda heyecan verici.

Unun, suyun ve mayanın dönüşümünü ve farklı yöntem ve teknikleri deneyerek bambaşka sonuçların ortaya çıkmasını izlemek beni heyecanlandırıyor.

Gerçekten çok çaba gerektiriyor, ancak sonuçlar harika. Yaptığınız her ekmek eşsiz bir parçadır…

Ciabatta, ilk tattığımdan beri hayranı olduğum bir ekmek türüdür. Kırılgan, hafif ve oldukça gözenekli iç yapısı baştan çıkarıcıdır.

Ciabatta, İtalyanca bir kelime olup, Türkçe karşılığı ‘terlik’ olup, terlik benzeri şeklinden dolayı böyle adlandırılmıştır.

Ekmek hamuru hafif, nemli ve akıcı olduğundan gözenekleri geniştir. Elde yoğurarak bu ipeksi dokuyu vermek oldukça zordur, bu nedenle mutlaka mikser kullanmalısınız.

Mutfak yardımcınız varsa her şey çok daha kolay olacaktır çünkü blenderı uzun süre elinizde tutup yorulmak zorunda kalmazsınız.

Hamur yapışkan olduğu için, ekmeği söndürmeden şekil vermek zordur, bu nedenle elinizle değil, bir kaşıkla yavaşça almanız mantıklıdır.

Bu, yapacağımız ikinci Ciabatta ve ilk denediğimiz tarife göre çok daha basit ve bekleme süresi daha az. Sabrınıza ve blenderinize güveniyorsanız bu lezzetli ekmeği mutlaka evinizde yapmayı denemelisiniz.

Aşk…

Ciabatta Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

    500 gr un 460 gr su 2 ÇK kuru maya veya instant maya 15 gr tuz

Ciabatta ekmeği tarifi nasıl yapılır?

Tüm kuru malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Mayayı suya ekleyin ve maya eriyene kadar elinizle karıştırın. Hamurun ucunu miksere alıp düşük devirde açın ve suyu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Tüm kuru malzemeler ıslandığında blenderi kapatın ve 10 dakika bekleyin. Dinlenen hamuru 10 dakika yüksek devirde karıştırın. Hamur yumuşak ve yapışkan hale gelince yoğurma kabının ağzını sıkıca kapatın ve ılık bir yerde 3 saat mayalanmaya bırakın. Yaklaşık 3 katına çıkan hamuru unlanmış tezgaha alın. Yağlı hamurun üstüne serpin. Hamuru iki parçaya bölün ve parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak baloncukları genişletin. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika daha dinlendirin. Hamuru yağlı kağıt üzerine dikkatlice yerleştirin ve un serpilmiş tepsiye dizin. Suyu ısıya dayanıklı bir kapta fırına koyun. Ekmeği önceden 225 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın