medyauzmani.com

Çiçek Poğaça – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Güzel bir günün daha sonuna geldik. Çok çalışıp çokça sohbet ettiğim ender günlerden biriydi 🙂 Eve gelir gelmez bilgisayarımın başına geçip size eğlenceli bir hafta sonu yaşatmak istedim 🙂

Bu haftanın son tarifi yine peynir 🙂 Klasik böreklere inat çiçek açıyor… Daha önce yaptığım gül böreği tarifini sevenler eminim bunu da çok seveceklerdir çünkü kıvamından başka bir değişiklik yok. şekil.

Hamurun boyutları o kadar iyi oturdu ki her yoğurduğumda aynı kıvamı buldum. Bu güzel tarifi değiştirip oynamaya gerek yok bence.

Mayalı hamurda dikkat edilmesi gereken en önemli şeyin, malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini ve hamurun mayalanması için biraz zaman tanımanız gerektiğini hatırlarsanız her zaman başarılı olursunuz.

Yapılışı biraz meşakkatli olduğu için adım adım resimlerle anlatmak daha kolay olur diye düşündüm. Malzemeler bölümünden sonra yapım aşamalarını görebilirsiniz.

Aşk…

Çiçek böreği tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    4 su bardağı un (500 gram) 2 yumurta akı 1 su bardağından 1 parmak eksik 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 150 gram margarin 1 paket instant maya

içeri:

yukarı:

    2 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı çörek otu sütü

Çiçek böreği tarifi nasıl yapılır?

Unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz, maya ve şekeri ekleyin. Yağı eritin, yumurta aklarını ve suyu una ekleyip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur sert ise parmak uçlarınızla biraz su serpin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verip üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika bekletin. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha dizerek küçük toplar yapın. Bezeyi hafif yağlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla çok fazla gevşetmeden düzleştirin. Hamurun ortasına biraz beyaz peynir koyup resimdeki gibi kapatıyoruz. Hazırladığınız hamura bıçak yardımı ile çevirin, hamurun ortasına gelmeden 4-5 çukur yapın. Yapraklara ayrılan yufkaları resimdeki gibi yan yana çevirin. Parşömen kağıdı veya arduvazla kapladığınız fırın tepsisine hamurları 3-4 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında resimdeki gibi kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın