Çiçekli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Orijinal tarifte yedi bardak un yazıyordu ama ben yaptığımda dokuz bardak un aldı ve miktarları farklıydı!! Yaparken önce yedi su bardağı su daha sonra şartlara göre biraz daha un ekleyin!!

Çiçek Ekmeği Tarifi, Çiçek Ekmeği Nasıl Yapılır?

Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeleri dökelim. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak toplanmaya başlayınca elimizle yoğurmaya başlayalım. Hamurunuz cıvık olduysa bu sırada azar azar un ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yapalım, üzerini örtüp bir bezle saralım ve ılık bir yerde bir saat mayalandıralım.

Tezgaha un serpelim ve mayalı hamurun hava alması için bir dakika kadar yoğuralım. Büyük mandalina parçalarını alıp elimizle saralım ve fırın kabına yerleştirelim.

Ekmeği yapmak için kare bir payreks ve küçük bir yuvarlak payreks kullandım. Dilerseniz fırın kabınızda çiçek şekli vererek aynı anda pişirebilirsiniz.

Hazırladığımız kekleri tepside mayalanması için 15-20 dakika bekletelim.

Yoğurt, sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Hamuru bastırmadan yavaş yavaş yayalım.

Bu arada iki tepsi yapacaksınız, önce fırına koyacağınız ekmeğin üzerine sosu sürün, diğerinin üzerine değil!!! Örtün ve piştiğinde sosu fırına koyun.

Üzerine susam serptikten sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatalım. Ekmeği fırına koymadan önce fırının dibine bir kase su koyalım. Pişirme sırasında su buharlaşır ve ekmeğin yumuşak ve lezzetli olması önemlidir.

200 derecede ısıtılmış fırında yirmi dakika kadar ekmeğimizi pişirmeye başlayalım.

Daha sonra yağlı kağıt serip fırının ısısını 180′ e düşürün ve güzel görünene kadar pişirin.

Ekmeği fırından çıkarınca üzerine biraz su serpin ve üzerini bir bezle örtün.

Afiyet olsun

Evde Çiçek Ekmek Tarifi Resimleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın