Arta kalan sırlı kurabiye hamuru ile gül kurabiyelerimi yaptım. Sonuç çok tatmin ediciydi. Standart kurabiye yapmaktan sıkılanlar için alternatif bir çözüm. Çaya gelen misafirleriniz eminim çok beğeneceklerdir 🙂 Tarafımdan test edilmiş ve onaylanmıştır.
Dersler:
2 yumurta
250 gram margarin hamuru
4 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
yapılışı:
Unu büyük bir kaseye eleyin. Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur (istenirse malzemeler yarı yarıya azaltılabilir).
Hamur iki parçaya bölünür ve gıda boyası ile renklendirilir (kendi gıda boyanızı kürdan ucu ile kullanmanız yeterlidir, daha koyu renkler elde etmek için gıda boyası miktarını biraz daha artırmanız gerekir).
Renkli hamurdan küçük parçalar kopartılıp elle şekil verilir (istenirse kurabiye kalıbı da kullanılabilir) ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15.20 dakika, kağıttan ayrılana kadar pişirin. fazla pişmiş
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]