Ciğer tavası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Ciğerle aram pek iyi değil açıkçası, evde de pek yapmam. Ama neyse ki Hilal Hann. Aksi takdirde sitede pek çok ciğer tarifi göremezdiniz 🙂 En çok ciğer kızartması tarifini eşim beğendi, bu akşam yapabilirim 🙂

Dersler:

1 adet kuzu veya dana ciğeri
1 soğan
1 kırmızı biber
2 tatlı biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Kekik, tuz ve biberiye

yapılışı:

Karaciğer küçük küpler halinde kesilir. Unda bulunur. Tavada yağımız kızdırılır ve ciğerler güzelce kızartılır. İnce kıyılmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirin.
Biberleri de doğrayıp koyuyoruz ve biraz daha pişiriyoruz. Tuz ilave edip 3 yemek kaşığı su ekleyin ve pişmeye bırakın. Ocaktan almadan 5 dk. Üzerine önce kekik ve biberiye serpiyoruz ardından patates püresi ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın